Recepten voor kalfsvlees
Bereid het lekkerste Brunsel Beef kalfsvlees op de beste manier
en maak gebruik van onze recepten.
Lekker & gemakkelijk, diepgevroren kalfsvlees!
100% kalfsvlees
Rechtstreeks van de boerderij
Elke dag beschikbaar in onze diepvriesautomaat
Rollade
Op z'n lekkerst
Bereidingswijze
Verhit boter in een pan doe nadat het boter gesmolten is de kalfsrollade hierin en braad de rollade rondom goudbruin.
Zet de warmtebron hoger, bestrooi het vlees met peper en zout. Laat de rollade zachtjes gaar braden met het deksel schuin op de pan.
Keer de rollade af en toe en bedruip deze. De braadtijd is 50-55 minuten. Laat de rollade vóór het aansnijden 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Rollade
Op z'n lekkerst
Bereidingswijze
Verhit boter in een pan doe nadat het boter gesmolten is de kalfsrollade hierin en braad de rollade rondom goudbruin.
Zet de warmtebron hoger, bestrooi het vlees met peper en zout. Laat de rollade zachtjes gaar braden met het deksel schuin op de pan.
Keer de rollade af en toe en bedruip deze. De braadtijd is 50-55 minuten. Laat de rollade vóór het aansnijden 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Kalfsentrecote
met champignons en zilveruitjes
Ingrediënten
Bereidingswijze
Neem de kalfsentrecotes ruimschoots voor bereiding uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen. Verwarm een deel van de boter en olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Eventueel naar behoefte de kalfsentrecotes voor het bakken bestrooien met peper. Niet zouten! Zout onttrekt vocht uit het vlees. Indien u wel wilt zouten, doe dit dan
na bereiding. Bak de kalfsentrecotes op middelmatig vuur rondom bruin en rosé van binnen in ongeveer 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte).
Haal de kalfsentrecotes uit de pan en houd ze warm. Voeg de champignons en de zilveruitjes toe en roerbak deze. Afblussen met kalfsfond
en binden met koksroom. Naar smaak peper
en zout toevoegen. Leg de kalfsentrecotes op voorverwarmde borden en verdeel het mengsel met champignons en zilveruitjes over de borden. Lekker met gekookte krieltjes en een salade.
Kalfsentrecote
met champignons en zilveruitjes
Ingrediënten
Bereidingswijze
Neem de kalfsentrecotes ruimschoots voor bereiding uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen. Verwarm een deel van de boter en olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Eventueel naar behoefte de kalfsentrecotes voor het bakken bestrooien met peper. Niet zouten! Zout onttrekt vocht uit het vlees. Indien u wel wilt zouten, doe dit dan
na bereiding. Bak de kalfsentrecotes op middelmatig vuur rondom bruin en rosé van binnen in ongeveer 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte).
Haal de kalfsentrecotes uit de pan en houd ze warm. Voeg de champignons en de zilveruitjes toe en roerbak deze. Afblussen met kalfsfond
en binden met koksroom. Naar smaak peper
en zout toevoegen. Leg de kalfsentrecotes op voorverwarmde borden en verdeel het mengsel met champignons en zilveruitjes over de borden. Lekker met gekookte krieltjes en een salade.
Kalfsrib-eye
met groene pepersaus
Ingrediënten
Bereidingswijze
Neem de rib-eye ruimschoots voor de bereiding uit de koelkast zodat ze op temperatuur kan komen. Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de kalfsrib-eyes rondom met olijfolie en gril de rib-eyes om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.
Neem de rib-eyes van de grill, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de verpakking, voeg room, cognac en peperkorrels toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Serveer de saus apart.
Kalfsrib-eye
met groene pepersaus
Ingrediënten
Bereidingswijze
Neem de rib-eye ruimschoots voor de bereiding uit de koelkast zodat ze op temperatuur kan komen. Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de kalfsrib-eyes rondom met olijfolie en gril de rib-eyes om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.
Neem de rib-eyes van de grill, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de verpakking, voeg room, cognac en peperkorrels toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Serveer de saus apart.
Kalfslever
met appel en witte kool
Tip: Ook heel lekker om de kool op smaak te brengen
met een scheutje Calvados!
Ingrediënten
Bereidingswijze
Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij er 2 in schijfjes en 1 in blokjes. Verhit een klontje boter en bak de appelschijfjes goudbruin. Hou ze warm, bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven of onder aluminiumfolie. Voeg eventueel wat boter toe aan de koekenpan.
Dep de lever droog met keukenpapier en bak deze in de boter, in twee porties, aan beide kanten ±2 min. De lever mag heel licht rosé van binnen zijn. Blus de bakboter met de azijn en bestrooi de lever met zout en peper.
Fruit de ui in een klontje boter, voeg de kool toe en bak deze ±5 min. op hoog vuur mee. Roer de laatste minuut de blokjes appel erdoor. Breng de kool op smaak met zout en peper.
Serveer de lever met de gebakken kool en rijst gekookt in een deel appelsap. Bereiden ±30 min.
Kalfslever
met appel en witte kool
Tip: Ook heel lekker om de kool op smaak te brengen
met een scheutje Calvados!
Ingrediënten
Bereidingswijze
Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij er 2 in schijfjes en 1 in blokjes. Verhit een klontje boter en bak de appelschijfjes goudbruin. Hou ze warm, bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven of onder aluminiumfolie. Voeg eventueel wat boter toe aan de koekenpan.
Dep de lever droog met keukenpapier en bak deze in de boter, in twee porties, aan beide kanten ±2 min. De lever mag heel licht rosé van binnen zijn. Blus de bakboter met de azijn en bestrooi de lever met zout en peper.
Fruit de ui in een klontje boter, voeg de kool toe en bak deze ±5 min. op hoog vuur mee. Roer de laatste minuut de blokjes appel erdoor. Breng de kool op smaak met zout en peper.
Serveer de lever met de gebakken kool en rijst gekookt in een deel appelsap. Bereiden ±30 min.
Kalfsschnitzels
gepaneerd
Bereidingswijze
Bereidingswijze Laat de kalfsschnitzels op kamertemperatuur komen. Doe bloem op een bord. Klop op een ander bord het ei los. Doe paneermeel op een bord. Bestrooi de schnitzels met zout of met rundvleeskruiden. Haal de schnitzels door de bloem, daarna door het ei en dan door het paneermeel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzels in 10-15 minuten lekker bruin en gaar. Regelmatig keren.
Tip: Ook heerlijk met een lekkere champignons saus
Kalfsschnitzels
gepaneerd
Bereidingswijze
Bereidingswijze Laat de kalfsschnitzels op kamertemperatuur komen. Doe bloem op een bord. Klop op een ander bord het ei los. Doe paneermeel op een bord. Bestrooi de schnitzels met zout of met rundvleeskruiden. Haal de schnitzels door de bloem, daarna door het ei en dan door het paneermeel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzels in 10-15 minuten lekker bruin en gaar. Regelmatig keren.
Tip: Ook heerlijk met een lekkere champignons saus
Groentesoep
van kalfsschenkel
Ingrediënten
Bereidingswijze
Kook de schenkel in ongeveer 2½ liter water (met mespuntje zout) in ruim een half uurtje gaar.
Haal de schenkel eruit en laat hem afkoelen.
Doe de soepgroente, peterselie, 1 pakje juliennesoep, de 5 maggibokjes en de vermicelli bij de bouillon in.
Snij het vlees in kleine stukjes en doe dit terug in de pan.
Zo gauw de soep begint te koken de warmtebron uit doen. De soep gaart nu verder. Na een klein uurtje heb je heerlijke groentesoep.
Je kunt de soep ook een dag van te voren maken en de afgekoelde soep in de koelkast zetten.
De volgende dag kun je de hoeveelheid soep uithalen en opwarmen.
Eet smakelijk!
Groentesoep
van kalfsschenkel
Ingrediënten
Bereidingswijze
Kook de schenkel in ongeveer 2½ liter water (met mespuntje zout) in ruim een half uurtje gaar.
Haal de schenkel eruit en laat hem afkoelen.
Doe de soepgroente, peterselie, 1 pakje juliennesoep, de 5 maggibokjes en de vermicelli bij de bouillon in.
Snij het vlees in kleine stukjes en doe dit terug in de pan.
Zo gauw de soep begint te koken de warmtebron uit doen. De soep gaart nu verder. Na een klein uurtje heb je heerlijke groentesoep.
Je kunt de soep ook een dag van te voren maken en de afgekoelde soep in de koelkast zetten.
De volgende dag kun je de hoeveelheid soep uithalen en opwarmen.
Eet smakelijk!
Kalfssukade
met honing en mosterd
Ingrediënten
Bereidingswijze
De kalfssukadelapjes bestrooien met zout en versgemalen peper. Aanbraden in niet te hete boter en na 5 minuten de sjalotjes toevoegen.
Warmtebron temperen en de tijm, honing en mosterd toevoegen en het geheel met de appelsap afblussen. Met het deksel op de pan de sukadelapjes een uurtje laten stoven.
Lekker met aardappelpuree en verse worteltjes en een glaasje Italiaanse droge witte wijn. Probeer het gerecht ook eens met rozemarijn (in plaats van tijm) om zo een geheel andere smaak aan het gerecht te geven.
Kalfssukade
met honing en mosterd
Ingrediënten
Bereidingswijze
De kalfssukadelapjes bestrooien met zout en versgemalen peper. Aanbraden in niet te hete boter en na 5 minuten de sjalotjes toevoegen.
Warmtebron temperen en de tijm, honing en mosterd toevoegen en het geheel met de appelsap afblussen. Met het deksel op de pan de sukadelapjes een uurtje laten stoven.
Lekker met aardappelpuree en verse worteltjes en een glaasje Italiaanse droge witte wijn. Probeer het gerecht ook eens met rozemarijn (in plaats van tijm) om zo een geheel andere smaak aan het gerecht te geven.
Kalfssteak
met rode bieten-appelsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze
Meng de vijgenmosterd met de honing en de frambozenazijn. Meng de olijfolie erdoor. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Was de veldsla en laat uitdruipen. Was en droog de appel, deel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Halveer de rode bieten en snij ze in dunne partjes. Meng de veldsla met de appel, rode biet en vinaigrette.
Dep de kalfssteaks met keukenpapier droog, breng ze op smaak met zout en peper en haal ze door het meel. Verhit de boter in een pan en bak de kalfssteaks aan beide kanten ongeveer 2 – 3 minuten. Leg de kalfssteaks met de salade op de borden.
Kalfssteak
met rode bieten-appelsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze
Meng de vijgenmosterd met de honing en de frambozenazijn. Meng de olijfolie erdoor. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Was de veldsla en laat uitdruipen. Was en droog de appel, deel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Halveer de rode bieten en snij ze in dunne partjes. Meng de veldsla met de appel, rode biet en vinaigrette.
Dep de kalfssteaks met keukenpapier droog, breng ze op smaak met zout en peper en haal ze door het meel. Verhit de boter in een pan en bak de kalfssteaks aan beide kanten ongeveer 2 – 3 minuten. Leg de kalfssteaks met de salade op de borden.
Kalfsbiefstuk
op z'n best
TIP:
Ook lekker met aardappel rozetjes, champignons saus en een beetje salade er bij.
Smullen maar.
Bereidingswijze
Haal de biefstuk een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamer-temperatuur kan komen.
Dep het vlees vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut boter in een koekenpan en wacht tot het boter bruin kleurt. Bak de kalfsbiefstuk op hoog vuur in 1a 2 minuten rondom bruin. Prik niet met een vork in het vlees maar draai het
met een tang om.
Zet vervolgens het vuur lager en bak nog 3 minuten. Houdt de kalfbiefstuk goed in beweging hierdoor verbrand het boter niet. Laat de biefstuk vervolgens nog 2 minuten rusten verpakt in aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Kalfsbiefstuk
op z'n best
TIP:
Ook lekker met aardappel rozetjes, champignons saus en een beetje salade er bij.
Smullen maar.
Bereidingswijze
Haal de biefstuk een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamer-temperatuur kan komen.
Dep het vlees vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut boter in een koekenpan en wacht tot het boter bruin kleurt. Bak de kalfsbiefstuk op hoog vuur in 1a 2 minuten rondom bruin. Prik niet met een vork in het vlees maar draai het
met een tang om.
Zet vervolgens het vuur lager en bak nog 3 minuten. Houdt de kalfbiefstuk goed in beweging hierdoor verbrand het boter niet. Laat de biefstuk vervolgens nog 2 minuten rusten verpakt in aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Brunsel Beef
Brunselweg 4
8105 SB Luttenberg
06 27366152
Volg ons voor inspiratie en meer!!
Openingstijden diepvriesautomaat
Lekker genieten van een heerlijk stukje vlees?
U kunt onder andere BBQ vlees vinden in onze diepvriesautomaat.
Brunsel Beef
Brunselweg 4
8105 SB Luttenberg
06 27366152
Volg ons voor inspiratie en meer!!
Openingstijden diepvriesautomaat
Lekker genieten van een heerlijk stukje vlees?
U kunt onder andere BBQ vlees vinden in onze diepvriesautomaat.