Recepten voor kalfsvlees

Bereid het lekkerste Brunsel Beef kalfsvlees op de beste manier
en maak gebruik van onze recepten.
Lekker & gemakkelijk, diepgevroren kalfsvlees!

100% kalfsvlees

Rechtstreeks van de boerderij

Elke dag beschikbaar in onze diepvriesautomaat

Rollade

Op z'n lekkerst

Bereidingswijze

Verhit boter in een pan doe nadat het boter gesmolten is de kalfsrollade hierin en braad de rollade rondom goudbruin.
Zet de warmtebron hoger, bestrooi het vlees met peper en zout. Laat de rollade zachtjes gaar braden met het deksel schuin op de pan.
Keer de rollade af en toe en bedruip deze. De braadtijd is 50-55 minuten. Laat de rollade vóór het aansnijden 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

rollade Brunsel Beef
rollade Brunsel Beef

Rollade

Op z'n lekkerst

Bereidingswijze

Verhit boter in een pan doe nadat het boter gesmolten is de kalfsrollade hierin en braad de rollade rondom goudbruin.
Zet de warmtebron hoger, bestrooi het vlees met peper en zout. Laat de rollade zachtjes gaar braden met het deksel schuin op de pan.
Keer de rollade af en toe en bedruip deze. De braadtijd is 50-55 minuten. Laat de rollade vóór het aansnijden 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Kalfsentrecote

met champignons en zilveruitjes

Ingrediënten

• 2 stuks kalfsentrecote
• roomboter
• olijfolie
 • 1/2 bakje kleine champignons, schoongeborsteld
• 12 zilveruitjes, schoongemaakt
• 0.5 deciliter kalfsfond
• ½ deciliter koksroom
• zout en peper uit de molen
kalfsentrecote Brunsel Beef

Bereidingswijze

Neem de kalfsentrecotes ruimschoots voor bereiding uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen. Verwarm een deel van de boter en olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Eventueel naar behoefte de kalfsentrecotes voor het bakken bestrooien met peper. Niet zouten! Zout onttrekt vocht uit het vlees. Indien u wel wilt zouten, doe dit dan
na bereiding. Bak de kalfsentrecotes op middelmatig vuur rondom bruin en rosé van binnen in ongeveer 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte).
Haal de kalfsentrecotes uit de pan en houd ze warm. Voeg de champignons en de zilveruitjes toe en roerbak deze. Afblussen met kalfsfond
en binden met koksroom. Naar smaak peper
en zout toevoegen. Leg de kalfsentrecotes op voorverwarmde borden en verdeel het mengsel met champignons en zilveruitjes over de borden. Lekker met gekookte krieltjes en een salade.

Kalfsentrecote

met champignons en zilveruitjes

Ingrediënten

• 2 stuks kalfsentrecote
• roomboter
• olijfolie
 • 1/2 bakje kleine champignons, schoongeborsteld
• 12 zilveruitjes, schoongemaakt
• 0.5 deciliter kalfsfond
• ½ deciliter koksroom
• zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Neem de kalfsentrecotes ruimschoots voor bereiding uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen. Verwarm een deel van de boter en olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Eventueel naar behoefte de kalfsentrecotes voor het bakken bestrooien met peper. Niet zouten! Zout onttrekt vocht uit het vlees. Indien u wel wilt zouten, doe dit dan
na bereiding. Bak de kalfsentrecotes op middelmatig vuur rondom bruin en rosé van binnen in ongeveer 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte).
Haal de kalfsentrecotes uit de pan en houd ze warm. Voeg de champignons en de zilveruitjes toe en roerbak deze. Afblussen met kalfsfond
en binden met koksroom. Naar smaak peper
en zout toevoegen. Leg de kalfsentrecotes op voorverwarmde borden en verdeel het mengsel met champignons en zilveruitjes over de borden. Lekker met gekookte krieltjes en een salade.

kalfsentrecote Brunsel Beef
kalfsrib-eye Brunsel Beef

Kalfsrib-eye

met groene pepersaus

Ingrediënten

• 2 stuks kalfsrib-eye
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole) of juspoeder gebonden met wat maïzena
• 1/8 (slag)room of kookroom
• 1 eetlepel cognac of vieux
• 1 eetlepel groene peperkorrels op sap
• zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Neem de rib-eye ruimschoots voor de bereiding uit de koelkast zodat ze op temperatuur kan komen. Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de kalfsrib-eyes rondom met olijfolie en gril de rib-eyes om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.
Neem de rib-eyes van de grill, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de verpakking, voeg room, cognac en peperkorrels toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Serveer de saus apart.

Kalfsrib-eye

met groene pepersaus

Ingrediënten

• 2 stuks kalfsrib-eye
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole) of juspoeder gebonden met wat maïzena
• 1/8 (slag)room of kookroom
• 1 eetlepel cognac of vieux
• 1 eetlepel groene peperkorrels op sap
• zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Neem de rib-eye ruimschoots voor de bereiding uit de koelkast zodat ze op temperatuur kan komen. Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de kalfsrib-eyes rondom met olijfolie en gril de rib-eyes om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.
Neem de rib-eyes van de grill, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de verpakking, voeg room, cognac en peperkorrels toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Serveer de saus apart.

kalfsrib-eye Brunsel Beef

Kalfslever

met appel en witte kool

Tip: Ook heel lekker om de kool op smaak te brengen
met een scheutje Calvados!

Ingrediënten

• 400 g kalfslever
• 600 g witte kool, gesneden
• 3 appels
• boter
• 1 eetl. balsamico-azijn
• 1 ui, fijngesnipperd
•  ½ theel. zout
en peper
kalfslever Brunsel Beef

Bereidingswijze

Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij er 2 in schijfjes en 1 in blokjes. Verhit een klontje boter en bak de appelschijfjes goudbruin. Hou ze warm, bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven of onder aluminiumfolie. Voeg eventueel wat boter toe aan de koekenpan. 

Dep de lever droog met keukenpapier en bak deze in de boter, in twee porties, aan beide kanten ±2 min. De lever mag heel licht rosé van binnen zijn. Blus de bakboter met de azijn en bestrooi de lever met zout en peper.

Fruit de ui in een klontje boter, voeg de kool toe en bak deze ±5 min. op hoog vuur mee. Roer de laatste minuut de blokjes appel erdoor. Breng de kool op smaak met zout en peper. 

Serveer de lever met de gebakken kool en rijst gekookt in een deel appelsap. Bereiden ±30 min.

Kalfslever

met appel en witte kool

Tip: Ook heel lekker om de kool op smaak te brengen
met een scheutje Calvados!

Ingrediënten

• 400 g kalfslever
• 600 g witte kool, gesneden
• 3 appels
• boter
• 1 eetl. balsamico-azijn
• 1 ui, fijngesnipperd
•  ½ theel. zout
en peper

Bereidingswijze

Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij er 2 in schijfjes en 1 in blokjes. Verhit een klontje boter en bak de appelschijfjes goudbruin. Hou ze warm, bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven of onder aluminiumfolie. Voeg eventueel wat boter toe aan de koekenpan. 

Dep de lever droog met keukenpapier en bak deze in de boter, in twee porties, aan beide kanten ±2 min. De lever mag heel licht rosé van binnen zijn. Blus de bakboter met de azijn en bestrooi de lever met zout en peper.

Fruit de ui in een klontje boter, voeg de kool toe en bak deze ±5 min. op hoog vuur mee. Roer de laatste minuut de blokjes appel erdoor. Breng de kool op smaak met zout en peper. 

Serveer de lever met de gebakken kool en rijst gekookt in een deel appelsap. Bereiden ±30 min.

kalfslever Brunsel Beef
kalfsschnitzels Brunel Beef

Kalfsschnitzels

gepaneerd

Bereidingswijze

Bereidingswijze Laat de kalfsschnitzels op kamertemperatuur komen. Doe bloem op een bord. Klop op een ander bord het ei los. Doe paneermeel op een bord. Bestrooi de schnitzels met zout of met rundvleeskruiden. Haal de schnitzels door de bloem, daarna door het ei en dan door het paneermeel.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzels in 10-15 minuten lekker bruin en gaar. Regelmatig keren.

Tip: Ook heerlijk met een lekkere champignons saus

Kalfsschnitzels

gepaneerd

Bereidingswijze

Bereidingswijze Laat de kalfsschnitzels op kamertemperatuur komen. Doe bloem op een bord. Klop op een ander bord het ei los. Doe paneermeel op een bord. Bestrooi de schnitzels met zout of met rundvleeskruiden. Haal de schnitzels door de bloem, daarna door het ei en dan door het paneermeel.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzels in 10-15 minuten lekker bruin en gaar. Regelmatig keren.

Tip: Ook heerlijk met een lekkere champignons saus

kalfsschnitzels Brunel Beef

Groentesoep

van kalfsschenkel

Ingrediënten

• 1 kalfsschenkel 
• Pan 3 liter inhoud 
• 1 pakje juliennesoep 
• 5 maggiblokjes 
• 250 gram soepgroente of verse groenten 
• iets peterselie 
• vermicelli naar behoefte
groentesoep Brunsel Beef

Bereidingswijze

Kook de schenkel in ongeveer 2½ liter water (met mespuntje zout) in ruim een half uurtje gaar.
Haal de schenkel eruit en laat hem afkoelen.

Doe de soepgroente, peterselie, 1 pakje juliennesoep, de 5 maggibokjes en de vermicelli bij de bouillon in.

Snij het vlees in kleine stukjes en doe dit terug in de pan.
Zo gauw de soep begint te koken de warmtebron uit doen. De soep gaart nu verder. Na een klein uurtje heb je heerlijke groentesoep.

Je kunt de soep ook een dag van te voren maken en de afgekoelde soep in de koelkast zetten.
De volgende dag kun je de hoeveelheid soep uithalen en opwarmen.

Eet smakelijk!

Groentesoep

van kalfsschenkel

Ingrediënten

• 1 kalfsschenkel 
• Pan 3 liter inhoud 
• 1 pakje juliennesoep 
• 5 maggiblokjes 
• 250 gram soepgroente of verse groenten 
• iets peterselie 
• vermicelli naar behoefte

Bereidingswijze

Kook de schenkel in ongeveer 2½ liter water (met mespuntje zout) in ruim een half uurtje gaar.
Haal de schenkel eruit en laat hem afkoelen.

Doe de soepgroente, peterselie, 1 pakje juliennesoep, de 5 maggibokjes en de vermicelli bij de bouillon in.

Snij het vlees in kleine stukjes en doe dit terug in de pan.
Zo gauw de soep begint te koken de warmtebron uit doen. De soep gaart nu verder. Na een klein uurtje heb je heerlijke groentesoep.

Je kunt de soep ook een dag van te voren maken en de afgekoelde soep in de koelkast zetten.
De volgende dag kun je de hoeveelheid soep uithalen en opwarmen.

Eet smakelijk!

groentesoep Brunsel Beef
kalfssukade Brunsel Beef

Kalfssukade

met honing en mosterd

Ingrediënten

• 350 gram kalfssukadelapjes
• 100 gram roomboter
• 1 teentje knoflook (gekneusd)
• 1 eetlepel honing
• 1 eetlepel mosterd
• 2 deciliter appelsap
• 2 sjalotjes (schoon)
• 1 takje tijm
• zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

De kalfssukadelapjes bestrooien met zout en versgemalen peper. Aanbraden in niet te hete boter en na 5 minuten de sjalotjes toevoegen.

Warmtebron temperen en de tijm, honing en mosterd toevoegen en het geheel met de appelsap afblussen. Met het deksel op de pan de sukadelapjes een uurtje laten stoven.

Lekker met aardappelpuree en verse worteltjes en een glaasje Italiaanse droge witte wijn. Probeer het gerecht ook eens met rozemarijn (in plaats van tijm) om zo een geheel andere smaak aan het gerecht te geven. 

Kalfssukade

met honing en mosterd

Ingrediënten

• 350 gram kalfssukadelapjes
• 100 gram roomboter
• 1 teentje knoflook (gekneusd)
• 1 eetlepel honing
• 1 eetlepel mosterd
• 2 deciliter appelsap
• 2 sjalotjes (schoon)
• 1 takje tijm
• zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

De kalfssukadelapjes bestrooien met zout en versgemalen peper. Aanbraden in niet te hete boter en na 5 minuten de sjalotjes toevoegen.

Warmtebron temperen en de tijm, honing en mosterd toevoegen en het geheel met de appelsap afblussen. Met het deksel op de pan de sukadelapjes een uurtje laten stoven.

Lekker met aardappelpuree en verse worteltjes en een glaasje Italiaanse droge witte wijn. Probeer het gerecht ook eens met rozemarijn (in plaats van tijm) om zo een geheel andere smaak aan het gerecht te geven. 

kalfssukade Brunsel Beef

Kalfssteak

met rode bieten-appelsalade

Ingrediënten

• 2 el vijgenmosterd
• 2 el vloeibare honing
• 4 el frambozenazijn
• 4 el olijfolie
• zout
• Vers gemalen peper
• 100 g veldsla
• 1 rode appel
• 500 g gekookte rode biet (geschild)
• 1 bosje bieslook
• 4 dunne (125 g per stuk) kalfssteaks
• Zout
• Vers gemalen peper
• Meel om door te halen
• Ong. 1 el boter om te bakken
kalfssteak Brunsel Beef

Bereidingswijze

Meng de vijgenmosterd met de honing en de frambozenazijn. Meng de olijfolie erdoor. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Was de veldsla en laat uitdruipen. Was en droog de appel, deel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Halveer de rode bieten en snij ze in dunne partjes. Meng de veldsla met de appel, rode biet en vinaigrette.

Dep de kalfssteaks met keukenpapier droog, breng ze op smaak met zout en peper en haal ze door het meel. Verhit de boter in een pan en bak de kalfssteaks aan beide kanten ongeveer 2 – 3 minuten. Leg de kalfssteaks met de salade op de borden.

Kalfssteak

met rode bieten-appelsalade

Ingrediënten

• 2 el vijgenmosterd
• 2 el vloeibare honing
• 4 el frambozenazijn
• 4 el olijfolie
• zout
• Vers gemalen peper
• 100 g veldsla
• 1 rode appel
• 500 g gekookte rode biet (geschild)
• 1 bosje bieslook
• 4 dunne (125 g per stuk) kalfssteaks
• Zout
• Vers gemalen peper
• Meel om door te halen
• Ong. 1 el boter om te bakken

Bereidingswijze

Meng de vijgenmosterd met de honing en de frambozenazijn. Meng de olijfolie erdoor. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Was de veldsla en laat uitdruipen. Was en droog de appel, deel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Halveer de rode bieten en snij ze in dunne partjes. Meng de veldsla met de appel, rode biet en vinaigrette.

Dep de kalfssteaks met keukenpapier droog, breng ze op smaak met zout en peper en haal ze door het meel. Verhit de boter in een pan en bak de kalfssteaks aan beide kanten ongeveer 2 – 3 minuten. Leg de kalfssteaks met de salade op de borden.

kalfssteak Brunsel Beef
Kalfsbiefstuk Brunsel Beef

Kalfsbiefstuk

op z'n best

TIP:
Ook lekker met aardappel rozetjes, champignons saus en een beetje salade er bij.
S
mullen maar.

Bereidingswijze

Haal de biefstuk een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamer-temperatuur kan komen.

Dep het vlees vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut boter in een koekenpan en wacht tot het boter bruin kleurt. Bak de kalfsbiefstuk op hoog vuur in 1a 2 minuten rondom bruin. Prik niet met een vork in het vlees maar draai het
met een tang om.

Zet vervolgens het vuur lager en bak nog 3 minuten. Houdt de kalfbiefstuk goed in beweging hierdoor verbrand het boter niet. Laat de biefstuk vervolgens nog 2 minuten rusten verpakt in aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Kalfsbiefstuk

op z'n best

TIP:
Ook lekker met aardappel rozetjes, champignons saus en een beetje salade er bij.
S
mullen maar.

Bereidingswijze

Haal de biefstuk een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamer-temperatuur kan komen.

Dep het vlees vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut boter in een koekenpan en wacht tot het boter bruin kleurt. Bak de kalfsbiefstuk op hoog vuur in 1a 2 minuten rondom bruin. Prik niet met een vork in het vlees maar draai het
met een tang om.

Zet vervolgens het vuur lager en bak nog 3 minuten. Houdt de kalfbiefstuk goed in beweging hierdoor verbrand het boter niet. Laat de biefstuk vervolgens nog 2 minuten rusten verpakt in aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Kalfsbiefstuk Brunsel Beef

Brunsel Beef

Brunselweg 4
8105 SB Luttenberg

06 27366152

Volg ons voor inspiratie en meer!!

Openingstijden diepvriesautomaat

Lekker genieten van een heerlijk stukje vlees?
U kunt onder andere BBQ vlees vinden in onze diepvriesautomaat.

Openingstijden automaat
Maandag        07:00 – 23:00
Dinsdag           07:00 – 23:00
Woensdag      07:00 – 23:00
Donderdag    07:00 – 23:00
Vrijdag             07:00 – 23:00
Zaterdag         07:00 – 23:00
Zondag            07:00 – 23:00
Contacloos pinnen Brunsel beef

Brunsel Beef

Brunselweg 4
8105 SB Luttenberg

06 27366152

Volg ons voor inspiratie en meer!!

Openingstijden diepvriesautomaat

Lekker genieten van een heerlijk stukje vlees?
U kunt onder andere BBQ vlees vinden in onze diepvriesautomaat.

Openingstijden automaat
Maandag        07:00 – 23:00
Dinsdag           07:00 – 23:00
Woensdag      07:00 – 23:00
Donderdag    07:00 – 23:00
Vrijdag             07:00 – 23:00
Zaterdag         07:00 – 23:00
Zondag            07:00 – 23:00
Contacloos pinnen Brunsel beef